Uyanış Büyük Selçuklu dizisi TRT 1’de yayınlanmaya başladığı ilk günden itibaren yurt içinde ve yurt dışında milyonlarca izleyiciyi ekran başında buluşturmayı başarırken yayınlandığı ilk günden bu yana zirveden düşmeyen dizisinin bu hafta yirmi yedinci bölümü ekranlara geliyor..
Sultan Alparslan’ın Anadolu’nun kapılarını Türklere açmasının ardından ölümü üzerine yerine tahta geçen Melikşah ve oğlu Sencer’in hikayesini anlatan ‘Uyanış: Büyük Selçuklu’ dizisinin yeni bölümünde neler olacak:
Melikşah taht mücadelesine Tekiş ile girmiş ve bu mücadeleyi kazanmıştır. Melikşah böylelikle Tekiş’e diz çöktürmüş, boynuna yay kirişini geçirmişti. Tekiş’in acıklı akıbeti ölüm mü olacaktır, yoksa Melikşah’ın merhameti Tekiş’in sağ kalmasına yetecek midir?
Livya, Efruz’u Kınık Obası’nda fark ederek Efruz’u Efruz’u Kınık Alplarına teslim etmek için harekete geçmiş fakat Hasan Sabbah tarafından ağır yaralanmıştı. Aldığı ölümcül darbeye rağmen ölüm uykusundan uyanıp Efruz’un ve Faysal’ın bir Batıni olduğunu söyleyecek midir? Bu vesileyle Turna, babası İlteber’in Batınilerce öldürüldüğünü öğrenecek midir?
Hasan Sabbah sıır öğrenerek Başulu’yu kaçırmayı başarmıştır. Hasan Sabbah, Başulu’yu neden kaçırmıştır? Basulu’yu kaçırması sonrası yeni planı nedir? Basulu karşılığında Sencer’den ne isteyecektir.
Tapar en sonunda emeline ulaşmış ve emir olacağını öğrenmişti. Sultan Melikşah tarafından Şelemzar Emiri tayin edilen Tapar’ı nasıl bir sürpriz beklemektedir?