Kafkas lakaplı eski şampiyon bir boksörün çocuğu için ekranlara dönme mücadelesini TRT 1 ekranlarında anlatan Şampiyon adlı dizi bu hafta on üçüncü bölümü ile ekranlara geliyor.
Bu hafta yayınlanacak olan “Şampiyon”da neler olacak?
Fırat’ın polise kafes dövüşü hakkında istihbarat ulaştırıp ulaştırmadığından emin olmak isteyen Derviş ve Rüzgar, kafes dövüşü yapılan alanı kontrol ederlerken polis ise operasyon için beklemektedir. Polis ekiplerini gören Rüzgar’ adamına Fırat’ı öldürmesi için talimat vereceği esnada Yaman devreye girerek engeller ve böylelikle Fırat’ı adeta ölümden kurtarır.
Olan bitenlerden bi haber olan Zafer, salonundaki sporcularını turnuva için hazırlamaya devam ederken maça çıktığında büyük bir sürprizle karşılaşır. Karşılarına rakip olarak çıkan takım çok güçlüdür ve bu takımın başında da Fırat vardır. Zafer yıllardır omuz omuza mücadele ettiği dostu Fırat ile artık karşı karşıyadır. Bu maçtan elde edilecek kazanç Zafer için çok büyük bir önem taşımaktadır. Fırat turnuva biter bitmez Nesli’yi kaçıran Tansel’in yanında alır soluğu. Silahla Kerem’e tehditler savurduğunu öğrenir ve karşı karşıya kaldıklarında bu kez Fırat sakin kalmayacaktır. Ama Tansel’in elinde Fırat’ın adete elini kolunu bağlayacak bir koz vardır ve bu kozu sıkıştığı an kullanır. Bu hamle ile Fırat’ın Derviş Aladağlı hakkındaki düşüncelerini allak bullak eder.
Tüm bunlar gerçekleşirken Fırat’ın oğlu Güneş, Derviş’in çekmecesinde annesinin ait bir fotoğraf bulur. Fotoğrafın arkasındaki yazıyı okuyamaz. Fotoğrafı kısa bir süre saklasa da bu fotoğraftan birilerine bahseder. Hem de hiç kimsenin beklemediği birine bu fotoğraftan bahseder.