Kapan filmine Roma’dan iki ödül birden

150

Seyid Çolak ilk uzun metrajlı film yönetmenliğini yaptığı bu senenin bol ödüllü filmi “Kapan” ile İtalya’da iki ödül daha kazandı. İtalya’da her yıl düzenlenen Uluslararası Rieti Sabina Film Festivali’nde  yaklaşık 300 filmin başvurusuyla düzenlenen festivalde  En İyi Film ödülü ve başrol oyuncusu Onur Dilber’e En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandırdı. Ulusal ve uluslararası film festivallerinde pek çok ödülün sahibi olan; başrollerinde Onur Dilber, Serkan Altıntaş, Sami Aksu, Münibe Millet, Yasemin Girgin ve Yüksel Akça’nın yer aldığı film, bu sonuçla birlikte ödülleri toplamaya devam etti.

Seyid Çolak İtalya’da filminin aldığı iki ödül sonrası sevinci ve heyecanını “ Filmimiz tüm dünyada olduğu gibi koronavirüs tedbirleri kapsamında online gerçekleştirilmek zorunda kalınan festivalde online da olsa festival kapsamında seyirciyle buluşması değerliydi. Vaka sayılarının artmasından dolayı festivale gidemedik. O ödülü o sahnede almak, seyircilerle aynı anda filmimi çok izlemek isterdim. Ama bu kısmet olmadı. Bize bu ödülü layık gören jüriye ve festival komitesine çok teşekkür ediyorum” diyerek duygularını dile getirdi.

Kapan filminin bu yıl ödül adlığı festivaller

  1. Uluslararası Nepal Film Festivali’nde En İyi Film,
  2. Uluslararası Saidia Film Festivali’nde En İyi Film
  3. Uluslararası Malatya Film Festivali’nde En İyi Yönetmen (Seyid Çolak)ve En İyi Müzik (Ali Saran),
  4. Uluslararası Antakya Film Festivali’nde En İyi Yönetmen (Seyid Çolak) ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Sami Aksu)
  5. Boğaziçi Film Festivali’nde FİYAB En İyi Yapımcı (Seyid Çolak),
  6. Kayseri Film Festivali’nde Elia Kazan Jüri Özel Ödülü ve 1. Uluslararası Gilak Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu (Onur Dilber) ödüllerinin sahibi olmuştu.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.